DSC_1032

Scoala gimnaziala “Octavian Voicu” Bacau este o unitate scolara care functioneaza din anul 1980.

DSC_1035-2

In anul 2005 scoala ia numele poetului Octavian Voicu.

DSC_1128

La infiintare scoala dispunea de 24 de sali de clasa, sala de sport, atelier scolar. Astazi se invata in 21 de sali de clasa, patru laboratoare (informatica,fizica,chimie,biologie),sala de sport, teren de sport modernizat.

Biblioteca școlii însumează un numar aproximativ de 15 000 volume.

DSC_0255
Dinamica numarului elevilor cunoaste un numar maxim in anul scolar 1989-1990 cu 1163 de elevi la clasele I-IV si 949 la clasele V-VIII.
Elevii scolii noastre au fost de-a lungul vremii laureati ai etapelor nationale ale olimpiadelor si concursurilor la discipline precum limba romana, religie catolica, educatie plastica, educatie tehnologica.
In cei 36 de ani de existență rezultatele deosebite s-au obtinut si in sport.Dintre absolventii nostri s-au ridicat nume importante ale sportului românesc: Mihaela Melinte(atletism aruncarea ciocanului), Narcisa Lecusanu (handbal), Adrian Munteanu (lupte greco-romane).
De pe bancile scolii noastre au pornit pe drumul performantelor profesionale fosti elevi care acum sunt profesori universitari (Brândușa Amalancei, Emanoil Grosu,Ana Maria Banita) preoti,profesori,învățători, ingineri,medici,ziaristi.
Personalul didactic de exceptie care a lucrat sau lucreaza inca in soala noastra s-a distins prin performante care i-au dus la varful ierarhiei in invatamant ca inspectori scolari (Doina Marinov,Daniela Vranceanu,Eugen Tarasa,Coca Dumitrascu)mentori(Liviu Rusu,Adriana Vrabie,Tarasa Eugen Ionel,Dumitrascu Coca,Ilcos Georgeta )sau ca si cadre didactice universitare(Doina Marza,Adriana Romedea).
Deasemeni din randurile profesorilor nostri s-a remarcat profesorul de limba romana Stefan Dinca(poetul Stefan Dincescu)autor a peste 25 de lucrari de gramatica si a peste 12 volume de poezie.
Invatatorii, profesorii nostri sunt autori sau creatori de culegeri, manuale,publicatii metodico-stiintifice, expresia preocuparii continue pentru promovarea unui invatamant de calitate(Eugen Tarasa,Coca Dumitrascu,Adriana Vrabie, ,Sanda-Mirela Nechifor,Georgeta Ilcoș,Hodea Domnica,Stefan Dinca).

Efectivele de preșcolari și elevi totalizează un număr de  772 copii din care 19 sunt la Școala Izvoare,469 copii la Școala „Octavian Voicu ” Bacău,20 copii la Grădinița nr.1 Izvoare,161 copii la Grădinița cu program prelungit “Dumbrava Minunată”,60 copii la Grădinița Nr. 34.

Directorii școlii au fost :

1980-1989 Prof. Constantin Țacu (Dir.Adj. Georgeta Olteanu )

1989-1996  Prof. Lucian Marinov (Dir.Adj.-Prof. Maria Pascale  )

1996 – 2001 Prof. Maria Pascale (Dir.Adj.-Prof. Dobrescu Doina )

2002-2010 Prof. Domnica Hodea  (Dir.Adj.-Prof. Corneliu Ciocoiu )

2010-2012  Prof. Adriana Vrabie  (Dir.Adj.-Prof. Ștefan Dincă  )

2012- 2014 Prof. Adriana Vrabie  (Dir.Adj.-Prof. Eugen Ionel Tarasă)

2014 – 2016 Prof. Eugen Ionel Tarasă   (Dir.Adj.-Prof. Teleagă Loredana)

2016-ianuarie 2017 Prof. Eugen IonelTarasă   (Dir.Adj.-Prof. Gora Nicoleta-Luminita)

ianuarie 2017 – pana in prezent Prof. Eugen Ionel  Tarasă   (Dir.Adj.-Prof. Dumitrascu Coca)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s